Takläggare med många års erfarenhet

Vi lägger tak som håller i längden

När du behöver hjälp med takläggning i Norrköping

Letar du efter en kunnig takläggarfirma i Norrköping? Då  har du kommit rätt. Husdesigngruppen har lång erfarenhet av takläggning och kan erbjuda allt du behöver för ett tryggt och hållbart tak. Tegel, plåt, papp – vi lägger alla taktyper.

Vi är experter på tak och kan även erbjuda totalentreprenad som inkluderar plåt- som träarbeten. Vi har den erfarenhet och de certifieringar som krävs för att lägga nytt eller renovera befintligt tak. Alltid med säkerhet och hållbarhet i första rummet.

Vid sidan av takläggning erbjuder vi en rad andra tjänster inom bygg, renovering och exteriör och interiör design. 

Välkommen att kontakta oss så tar vi fram en kostnadsfri offert på ditt takläggningsprojekt. 

Dags att lägga nytt tak på fastigheten I Norrköping

Tack vare ett fruktbart samarbete med flera namnkunniga leverantörer av takmaterial kan vi lägga ditt tak smidigt och effektivt utan att slarva med kvaliteten. Vi arbetar med stora och små takprojekt och har god erfarenhet av att vara med hela vägen i ett bygge.

Nyproduktion, renovering eller ombyggnad – hos oss får du tillgång till helhetslösningar som är anpassade efter dina behov och personliga önskemål. Allt från design och ritningar till slutinspektion – våra takläggare erbjuder hela paketet. 

Genom att anlita oss kan du säkerställa kvaliteten på taket och ge ett fullgott skydd till resten av byggnaden. Taket är den viktigaste delen på ett hus när det handlar om att erbjuda skydd mot väder och vind. Ett välbyggt tak hjälper till att skydda huset under en lång tid framöver.

Vi renoverar ditt slitna och trasiga tak

Har du ett skadat tak beroende på bristande underhåll eller har hårt väder kan ha ställt till med stor skada? Vi erbjuder hjälp med det underhåll som krävs – om du låter oss renovera taket så behöver du inte oroa dig.  Vi arbetar med det bästa materialet och metoder som att du får ett tak som håller länge. 

Det många olika alternativ när det gäller takmaterial som alla har sina egna fördelar. Vissa taktyper passar bäst på hus och fastigheter med platta eller lätt sluttande tak, andra gör sig bäst på ett klassiskt sadeltak. Vi hjälper er att välja det tak som passar din fastighet allra bäst. Våra takläggare har erfarenheten som gör att vi kan hitta rätt bland takmaterialen. 

Vi hittar lösningen som passar ditt hus

Vare sig du önskar ett tak av plåt, betong, tegel eller papp så hjälper vi dig att hitta  en lösning som är säker, hållbar och skön för ögat. Vi håller alltid rent och snyggt på bygget och städar alltid upp efter oss. Miljön är en viktig aspekt för oss och vi använder miljövänliga och återvinningsbara produkter i så hög utsträckning som möjligt. 

Taksäkerhet 

Är ditt tak säkert för de som måste arbeta där upp och de som passerar på gatan nedanför? Som hus-eller fastighetsägare är du ansvarig för att ditt tak är säkert för sotaren och granne? Taksteg och snörasskydd måste vara i gott skick  för att garantera säkerheten.

Våra plåtslagare står redo att komplettera tak med vindskivor, taksäkerhetsprodukter och plåtdetaljer som behövs för ett riktigt säkert tak. Vi installerar även hängrännor och stuprännor vid behov – ett absolut måste om du vill att husfasaden ska undvika fuktskador. 

Välja takmaterial – några tips

Här går vi igenom några av de vanligaste takmaterialen och deras fördelar och nackdelar:

Tegel

Det klassiska lerteglet är mycket populärt tack vare sitt utseende som dessutom ofta blir vackrare med åren. Det är hållbart, det finns tegeltak som är över hundra år gamla. Alla hus kan dock inte ha tegeltak. Har ditt hus en lutning under 22 grader så bör du inte lägga tegeltak. 

Betongpannor

Detta är ett mycket bra alternativ för dig som vill ha ett hållbart tak till en lägre kostnad än traditionellt tegel. De stora fördelarna med betongpannor är att de har ett lägre pris och dessutom är enklare att lägga.

Plåttak

Plåt är ett hållbart tak med stora fördelar trots ett relativt högt pris. Den låga vikten gör att plåttak kan läggas på de flesta konstruktioner. En nackdel är att den kan låta en del när det regnar, men det kan åtgärdas med bra isolering.

Papptak

Ett prisvärt tak som kan läggas på de flesta hus, även helt plana. Kräver en del underhåll, men med god skötsel kan ett modernt papptak hålla kvaliteten i 30 år. 

Kontakta oss för en kostnadsfri offert