Din lokala takexpert i Linköping

Nytt tak till bra pris - Material av högsta kvalitet

Takläggare Linköping – vi är experter på tak

Behöver du hjälp av en erfaren takläggare i Linköping? Vi lägger nya och renoverar tak av alla typer – alltid med stort engagemang, kvalitet och säkerhet i fokus. Våra erfarna och certifierade takläggare arbetar med olika material och takkonstruktioner och kan borga för tak som håller i längden. 

Vid sidan av tak så erbjuder vi en rad andra tjänster inom bygg och renovering. Välkommen att höra av dig om du vill ha en kostnadsfri offert eller vill veta mer om vårt företag och våra tjänster. Vi utför takläggningsuppdrag åt privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.  

Vi samarbetar med ledande leverantörer

Tack vare vårt samarbete med kvalitativa leverantörer av takmaterial kan vi lägga ditt tak snabbt och effektivt utan slarv.  Våra takläggare utför alltid ett gediget arbete – det vill säga tak som håller i längden.

Vi slarvar aldrig med detaljerna och är mycket noga med underarbetet. Vi arbetar med tak i plåt, tegel och papp och vet hur viktigt det är med tak som håller tätt. Läckande tak kan ge upphov till vattenskador som blir kostsamma och dessutom påverkar livskvaliteten för de boende på ett negativt sätt. 

När vi lägger tak lämnar vi inget åt slumpen, vi arbetar alltid metodiskt med en noggrann inspektion, detaljerad planering och hårt arbete. Du får ett tak som håller och som dessutom är snyggt att titta på och höjer värdet på huset. En väl genomförd takrenovering kan verkligen ge en helt ny känsla åt en byggnad!

Inled projektet med en besiktning

Vi rekommenderar att arbetet inleds med en ordentlig besiktning av taket. På det sättet får vi en  bra helhetsbild av takets skick och vad som behövs. När vi har informerat oss om takets skick och dina önskemål så tar vi fram en kostnadsfri offert över takläggningen eller takrenoveringen. 

Hur vet man att det är dags att renovera taket? Det finns ett antal metoder att ta reda på om ett tak är i dåligt skick och behöver en rejäl översyn. Finns det några läckor? Är luften inne i huset unken? Finns det sprickor och mossa eller annan växtlighet på taket?

Detta är alla tydliga tecken på att taket bör åtgärdas. Spruckna pannor och ärgade och rostiga plåttak bör även inspekteras då detta kan vara tecken på allvarligt slitage. 

Kontrollera ditt tak en gång om året

Ett bra grundtips är att kontrollera taket åtminstone en gång om året. Ta då en ordentlig titt på vår eller höst så att eventuella fel upptäcks i god tid. Om man upptäcker ett fel för sent kan det redan ha uppstått läckor, fuktskador och andra skador. Om du låter våra takläggare göra en kontroll i god tid så minskar risken att du drabbas av sådana problem.

Behöver du installera eller renovera stuprännor, hängrännor och annan taksäkerhet? Vi kan självklart även hjälpa till med denna viktiga aspekt av takläggningen. 

Takläggare Linköping – frågor och svar

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna om att lägga och renovera tak. 

Byta tak eller renovera?

Om ditt tal just nu är väldigt skadat kanske det inte är lönt att renovera enstaka delar, då kan det vara vettigare att lägga ett helt nytt tak. Kanske blir lite dyrare på kort sikt, men det kan ofta löna sig i långa loppet. Viktigt är att du tar hjälp av proffs för att besiktiga taket innan du tar beslutet. Vi kan göra en god uppskattning av fördelar och nackdelar med att lägga nytt eller bara renovera och laga vissa delar. 

Kan man använda gamla pannor på taket?

Är dina gamla tegelpannor i bra skick så kan de mycket väl användas i en ny takläggning. Det gäller dock att de passar in, form och färg måste ju passa in bland de nyare pannorna. Risken är att det ger ett spretigt intryck om pannorna skiljer sig för mycket från varandra. 

Vad är skillnaden på betongpannor och lertegel?

Skillnaden finns inte så mycket i utseendet som i funktionen. Den allt vanligare betongpannan är bland annat billigare och passar dessutom mycket väl in på gamla byggnader, precis som traditionellt lertegel. Det är dessutom ofta ganska enkelt att byta mellan de två sorterna. 

Vilka är fördelarna med plåttak?

Plåttak är lättviktiga och passar därför bra på många typer av hus. Dessutom är de lätta att variera utseendemässigt, bland annat går det att få plåttak i mönster som gör att det påminner om vackra tegeltak.

Kontakta oss för en kostnadsfri offert